Ondanks rampspoed en slecht weer een geslaagde Oldtimerrally

0
96
DOKKUM - oldtimerelfstedentocht

DOKKUM – Het leek er even op dat de tocht niet door zou gaan toen bij de start van de Elfsteden Oldtimerrally een auto de feesttent inreed en vier mensen daarbij gewond raakten. Het gaspedaal van een wagen uit 1938 bleef hangen waardoor deze de feesttent in reed. Omdat de gewonden zaterdag niet in levensgevaar waren en bij bewustzijn waren werd door de organisatie van de Oldtimerrally besloten de tocht toch door te laten gaan. In totaal hadden zo’n 650 deelnemers uit binnen- en buitenland zich verzameld in Wijckel om de tocht der tochten per oldtimer te gaan rijden. Rond een uur of 14.00 kwamen de wagens Dokkum binnen om vervolgens op de Markt een kleine pauze in te lassen waarbij belangstellenden de wagens en motoren konden bewonderen. Ondanks het slechte weer kwamen daar toch een flink aantal belangstellenden de auto’s en motoren bekijken.