Rijperkerk plaatst zich voor nacompetitie, Trynwalden degradeert

0
109

amateurvoetbal

REGIO – Trynwalden speelt volgend seizoen in de tweede klasse. De hele kleine strohalm die er nog was, werd zaterdag niet gegrepen. Rijperkerk plaatste zich na een 2-1 zege op Zwaagwesteinde voor de nacompetitie en door een 1-0 zege op het dit seizoen toch tegenvallende Be Quick Dokkum kan WTOC niet meer rechtstreeks degraderen.

Harkemase Boys deelde op De Bosk de punten met Berkum: 1-1. Het duel ging nergens meer om en dat was te zien ook. Beide treffers vielen binnen de minuut. In minuut 41 zette Roel van der Meulen de thuisclub op 1-0, zestig tellen later maakte Marc van der Meulen (geen familie) alweer gelijk. Wat beide ploegen daarna ook probeerden, gescoord werd er niet meer. Wel was er goed nieuws wat betreft de selectie voor volgend seizoen. Arton Musliu komt namelijk naar de Bosk. De behendige aanvaller speelt nu voor Alcides in Meppel. Ook Gervinho Constantia komt naar Harkema. Hij speelt nu nog bij PKC’83 in Groningen.

Trynwalden moest winnen zaterdag om te mogen hopen op nog een seizoen voetbal in de eerste klasse. Balk won echter overtuigend met 3-0. Daardoor is degradatie onafwendbaar en mag de ploeg het volgend seizoen in de tweede klasse proberen.

GSVV won uit bij Ternaard met liefst 4-0 en lijkt zo aal aardig in vorm te komen voor de nacompetitie. In die nacompetitie speelt de ploeg overigens tegen Delfstrahuizen. De wedstrijd van zaterdag had weinig om het lijf. GSVV was de veel betere ploeg. De doelpunten kwamen op naam van Lammert Jan Brandsma (penalty), Sytze de Haan en Klaas Ykema. Laatstgenoemde scoorde twee keer.

Rijperkerk plaatste zich door een benauwde 2-1 zege op Zwaagwesteinde definitief voor de nacompetitie. Rijperkerk kwam al na negen minuten op 1-0 door Jens Bakker. Nog voor de rust maakte de hard werkende thuisclub gelijk: 1-1. Na de thee werd het overwicht van de gasten uitgedrukt in slechts één treffer. Stefan Jeurink tekende voor de bevrijdende en beslissende 1-2.

Kollum pakte een periodetitel door met 2-1 te winnen van Veenwouden. Het duel kon alle kanten op en de gasten trokken uiteindelijk wat gelukkig aan het langste eind. Otto Christiaan Jonker zette Kollum op 0-1, Stefan Jan Sijtsma maakte vervolgens de toch wel verdiende gelijkmaker: 1-1. Marinus Hoekstra bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-2, waardoor Kollum straks gaat strijden voor promotie.

Minnertsga is er niet in geslaagd de kampioenswedstrijd van Zeerobben te verpesten, zoals Rijperkerk dat een week eerder nog wel lukte. Overigens heeft Minnertsga ondanks de kleine nederlaag nog steeds kans op een periodetitel. Al na negen minuten voetbal maakte Zeerobben de 1-0. Frank ten Hoeve was de gevierde man. Daarna bleef Zeerobben beter, al hing de gelijkmaker diverse keren in de lucht. Zelfs doelman Helder van de gasten ging in de slotfase mee naar voren. De gelijkmaker leverde het niet op.

Ropta Boys won met 2-0 van Friese Boys en heeft daardoor nog één punt nodig om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De zege tegen Friese Boys was terecht. Bij rust was het 0-1 door een eigen doelpunt van een speler van de thuisclub. Geert Linthof verdubbelde na de onderbreking de score en bracht daardoor Ropta Boys heel dichtbij de nacompetitie.

Het duel tussen Dokkum en Berlikum was er één om des keizers baard en eindigde in een 3-3 gelijkspel. Hetzelfde gold voor de wedstrijd HardegarijpOostergo. De degradant verloor opnieuw, nu met 5-0. Wietses scoorde namens de thuisclub twee keer. VVT verloor ook. Ouwe Syl, sterk op dreef de afgelopen weken, bleek met 7-0 veel en veel te sterk.

Kampioen VIOD won op eigen veld met 2-1 van ASC’75 en deed daardoor haar sportieve plicht. Nadat Tseard Visser de kampioen op 1-0 had gezet, werd het kort voor de thee zomaar 1-1. Visser – de beste man van het veld- bepaalde in de tweede helft de eindstand echter op 2-1, en dat was gezien het vertoonde spel meer dan verdiend.

Kootstertille hang aan een zijden draadje na de 4-3 nederlaag bij Drogeham. De zege voor de thuisclub was terecht, al kwamen de gasten in een spannende slotfase nog akelig dichtbij. Martin Pieter Hoeksma en Jan Spinder zetten de thuisclub al snel op een 2-0 voorsprong. Jan Hiemstra deed namens de bezoekers wat terug maar door Douwe Klootstra (eigen doelpunt) en Eldert Jan Radema stond het al snel weer 4-1. de slotfase was spannend. Menno Bosma en Douwe van der Bij scoorden de 4-2 en 4-3, verder kwamen de strijdende gasten evenwel niet.