Sporten is niet alleen gezond, maar ook leuk!

0
164
zuidhorn sportdag sksg 3

ZUIDHORN – Afgelopen week werd de allereerste buitensportdag van de BSO’s van SKSG in het Westerkwartier gehouden. Sporten is namelijk gezond en iets wat we allemaal moeten doen. Bovendien is het ook gewoon heel erg leuk! Alle SKSG kinderen van de BSO’s uit Grootegast, Opende, Aduard, Noordhorn en Zuidhorn kwamen samen in Zuidhorn. De jongste kinderen werden ’s morgens op SKSG Hobbit in Zuidhorn gebracht en de oudste kinderen bij het veld van korfbalvereniging Zunobri. Voor de oudste kinderen was er een dagprogramma waarin zij in vier groepen tegen elkaar streden. Onder andere een stormbaan en sumoworstelen kwamen voorbij. Tussen de middag werden er lekkere bolletjes gegeten van Bakkerij Jager uit Grijpskerk. Nadat het eten wat was gezakt, kwam Annet Smeding van Dansschool Marieke uit Niekerk een workshop streetdance geven. Daarna volgde nog een slagbaltoernooi. Alle kinderen kregen een gezond tussendoortje, lekkere appels, gesponsord door Erwin Hummel van Vers in Grijpskerk.