Al 65 jaar een paar!

0
134
Huwelijksjubileum Aduard

ADUARD/GRIJPSKERK – De in Grijpskerk woonachtige Arie Jan Ritzema en Egberdina Assalina Hamming waren op 7 mei maar liefst 65 jaar getrouwd. Ze vierden hun huwelijksjubileum afgelopen zaterdag bij Hotel Aduard, waar ook burgemeester Bert Swart hun bezocht.

De inmiddels 93-jarige Ritzema was veehouder in Ezinge, achtereenvolgens op nummer 10,1 en 5a aan de Oldijk aldaar. Ook was hij actief in bestuurlijk werk in kerk en maatschappij (als penningmeester en secretaris). Sjoelen in het verzorgingshuis mag hij nog graag doen. Zijn inmiddels 86-jarige vrouw was ook actief in het verenigingswerk. Het vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis, waarmee zij begon in 1974, doet ze nog altijd met plezier. Beiden houden ze van fietsen, het liefst elke dag. Toen na onderzoek bekend werd dat meneer een versleten heup had, was dit niet meer mogelijk. Samen hopen ze het fietsen de komende tijd weer op te pakken, nu een heupoperatie goed geslaagd is. Ze wonen nog zelfstandig en doen zoveel mogelijk de dagelijkse dingen zelf. Ze kregen drie kinderen, veertien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.