Bouw Hooge Heem begint voor de zomer

0
146

Aanbesteding is rond

GROOTEGAST – De bouw van Het Hooge Heem gaat nog voor de zomer beginnen. Dat is de uitkomst van de aanbesteding van de bouw, die afgelopen woensdag is afgerond. Hoeveel het nieuwe gebouw gaat kosten wil directeur Herman Kosse niet zeggen, wel dat er binnen de 13,1 miljoen euro van de garantstelling van de gemeente gebleven is. Binnenkort gaat de schop de grond in.

“De keuze is gemaakt, we zijn nu de laatste dingen aan het controleren,” vertelt Kosse. “In plaats van drie vleugels gaan we nu voor twee, met daarin 73 eenheden. De derde vleugel aan de kant van De Gast komt te vervallen.” Ook worden de vleugels een etage hoger dan aanvankelijk gedacht. Hiervoor is gekozen na het plotseling gewijzigde kabinetsbeleid. “Niemand had dat kunnen voorzien,” is de mening van Kosse. In die plannen stond dat niet meer alle ouderenzorg vergoed wordt. “Het gezonde verstand komt gelukkig weer terug. Er komt een hele grote groep ouderen op ons af.”

Momenteel worden al de nodige voorbereidingen voor de bouw getroffen. “Ze zijn nu al bezig met het inrijden van de riolering. Heeft even de tijd nodig. In juni gaat de bouw beginnen. Dat gaat zo snel mogelijk, want iedereen heeft daar belang bij.” Voor de bouw zal niet gebruik worden gemaakt van de aangrenzende straat. “Het verkeer gaat via dammen rechtstreeks naar de provinciale weg zodat de aanwonenden geen overlast hebben.”

Wat er met de tijdelijke locaties in Grootegast en Niekerk gaat gebeuren, is nog niet bekend. “Zoals de plannen nu zijn, gaan we sowieso ontruimen. We hebben nog geen concrete plannen om daar zorgwoningen te plaatsen. Op zichzelf zijn de locaties daar wel geschikt voor.” Voor het verzorging- en verpleegzorg zijn ze dat volgens Kosse niet.