Fokke Postma is jonge vrijwilliger van het jaar

0
137
jong goud finale in leek

Het is JongGoud wat er blinkt

WESTERKWARTIER – Afgelopen donderdag was de ontknoping van de wedstrijd JongGoud Westerkwartier. Wekenlang konden jonge vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires aangemeld worden voor de prijzen die te vergeven waren. De Oude Ulo in Leek, Stiel Grootegast en SWgZ in Zuidhorn organiseerden de wedstrijd om juist deze categorie jongeren in het zonnetje te zetten. Vooral die jongeren die een voorbeeld en inspiratie kunnen zijn voor anderen verdienen het, om in de prijzen te vallen.

En prijzen waren er. Gedeputeerde Marianne Besselink kwam speciaal naar Leek om ze te overhandigen. De MAS aanmoedigingsprijs ging naar het duo Wendela Oosterhof en Anouk van Beek. Ze laten volgens de jury zien dat een maatschappelijke stage de vrijwilliger in jezelf wakker kan maken. Door haar enthousiasme weet Wendela anderen te motiveren om vrijwilliger te worden bij het vrijetijdsbureau van De Zijlen en met hun inzet maken zowel Wendela en als Anouk een verschil voor de bewoners van Sintmaheerd. De meiden ontvingen samen een cheque ter waarde van 175 euro die ze mogen besteden aan een lidmaatschap van een vereniging, een creatieve workshop, concertbezoek of misschien een fotoshoot.

Vervolgens werd de uit Niehove afkomstige Fokke Postma uitgeroepen tot de eerste jonge vrijwilliger van het Westerkwartier. Volgens de jury is Fokke veelzijdig en breed georiënteerd als vrijwilliger. Zo heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor zijn eigen voetbalvereniging OVKC in Oldehove, maar was hij ook actief bij de jeugdsoos en de kinderspelweek. Daarnaast steekt hij zijn handen uit de mouwen in zijn woonplaats Niehove. Van verenigingswerk, sporttoernooien tot de Sinterklaas-intocht. Deze veelzijdigheid en het zich inzetten voor de leefbaarheid in het dorp wordt door de jury zeer gewaardeerd. Fokke ontving een cheque ter waarde van 250 euro.

Als laatste werd er ook nog een publieksprijs uitgereikt, waarvoor de afgelopen maanden gestemd kon worden op jonggoud-wk.nl. Deze ging naar Rik Smit uit Kommerzijl met 295 stemmen. Deze vrijwilliger betekent veel voor het dorp. De spelweek, stratenvolleybal en het jongerenwerk kunnen altijd rekenen op zijn inzet. Hij ontving een cheque ter waarde van 125 euro.

De avond werd gepresenteerd door Bart Brandts Buys en de Crazy Quiz Night. Het publiek werd met stellingen over het vrijwilligerswerk en muzikale quizvragen opgewarmd. Na de prijsuitreiking ging het dak eraf met Boef en de gelogeerde aap.

Voor meer informatie over de kandidaten kan men terecht op www.jonggoud-wk.nl of kan men contact opnemen met Esther Pleizier Vrijwilligerswerk Zuidhorn op 06-22455673.