Harkemase Boys wint bekerfinale

0
181

SNEEK – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag in een zinderende bekerfinale SC Genemuiden met 3-2 verslagen. Genemuiden kwam al vroeg op voorsprong, maar na een mooie aanval maakte Roel van der Meulen gelijk. Harkemase Boys was beter, maar in de tweede helft kwam toch Genemuiden weer op voorsprong. In de laatste vijf minuten een scenario waar iedereen van Harkemase Boys op hoopte: via doelpunten van Heine Uuldriks en Johnsen Bacuna wonnen de Boys met 3-2. Hoewel het publiek van Harkemase Boys de toon al gezet had met mooie acties kende SC Genemuiden een droomstart. Een goede lange bal van Erik Rotman, zijn specialiteit, viel tussen Age Hains Boersma en Maikel Kampjes in. Jeffrey de Visscher lette goed op en lobde de bal over Kampjes in de goal. Ondanks de vroege tegenslag voetbalde Harkemase Boys de eerste helft erg goed. Voorin was met name Bacuna gevaarlijk, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Twee keer schoot hij net over en een schot ging voorlangs. Tussendoor kwam een fraaie aanval bij Bolt, die knap aannam en schoot. Genemuidendoelman Erwin Henniphof stond op de goede plaats. Een andere goede aanval ging via Arjen Bergsma over het doel van Genemuiden. Harkemase Boys mocht het spel maken en dat ging goed. Er werd alleen nog niet gescoord, waardoor voorlopig de 1-0 op het scorebord bleef staan. Genemuiden gokte op de lange bal en dode spelmomenten. Daar ligt de kracht van Genemuiden en dus werd de ploeg van trainer Richard Karrenbelt vooral daaruit gevaarlijk. Een corner van Jeffrey de Visscher kwam bij Berry Halfwerk, wiens schot geblokt werd door Arjen Bergsma. Vervolgens kwam de bal bij Siebren Visscher en opnieuw wierp Bergsma zich voor de bal. Uiteindelijk werkt Roel van der Meulen via Willem Lanjouw de bal over de achterlijn. Boringa gaf opnieuw een hoekschop. Opnieuw De Visscher achter de bal en deze keer kopte Lanjouw de bal tegen de touwen, maar de goal werd afgekeurd wegens duwen. Even later stond Lanjouw ook compleet vrij na een vrije trap, maar hij kopte recht in de handen van Maikel Kampjes. Zoals gezegd, het waren vooral dode spelmomenten waar Genemuiden gevaarlijk uit werd. Harkemase Boys voetbalde beter. Dat lieten de Boys een minuut of tien voor rust nogmaals zien. Deze keer werd een geweldige aanval beloond met een doelpunt. De aanval begon bij Robin Huisman de Jong, die de bal afpakte van Jeffrey de Visscher. Huisman de Jong vervolgens op Bacuna. Bacuna naar Bolt, Roel van der Meulen, Huisman de Jong met de strakke inspeelpass op Harvey Bischop. Een mooi hakje naar Klaas Schotanus die met een prima steekbal Roel van der Meulen vond. De middenvelder was los van zijn directe tegenstander en schoot knap en fraai de verdiende gelijkmaker binnen. In de laatste tien minuten waren er namens Genemuiden nog pogingen van Riemens en Rotman, maar beide keren pakte Kampjes de bal. Bacuna schoot na wederom een goede aanval van Harkemase Boys over. De ruststand was 1-1 en bij Harkemase Boys heerste het gevoel dat Genemuiden in de tweede helft te pakken was. En de eerste kans van de tweede helft was dan ook voor Harkemase Boys. Raymond Bolt pikte de bal op in het strafschopgebied van Genemuiden, stuurde Rotman en Resokario met een beweging het bos en en dwong Henniphof tot een knappe redding. Vervolgens was de tweede helft aanvankelijk niet zo aantrekkelijk als de eerste. Harkemase Boys mocht het spel wel weer maken, maar Genemuiden stond achterin wat beter. Jelmer Slager werd nog wel gevaarlijk na een mooie aanval, maar hij raakte de bal verkeerd. En Henniphof redde op een kans van Age Hains Boersma na een vrije trap. Een dik kwartier voor tijd de eerste wissels bij beide ploegen. Wagenaar en Uuldriks kwamen erin bij Harkemase Boys voor Van der Meulen en Bolt. Genemuiden bracht Martijn Jansen in het veld voor Arjen Netjes, die het de hele wedstrijd moeilijk had met Bacuna. En Jansen toonde al snel zijn klasse. Even stond hij vrij op het middenveld en met een knappe steekpass dwars door de Boysdefensie zette hij Willem Lanjouw vrij voor Maikel Kampjes. Lanjouw passeerde de doelman van Harkemase Boys en zette Genemuiden opnieuw op voorsprong. Toen zag iedereen bij Harkemase Boys de bui al hangen. Zoals zo vaak de afgelopen jaren voetbalde Harkemase Boys prima tegen Genemuiden, maar toch won Genemuiden vaak. Bijna besliste Martijn Jansen de wedstrijd definitief na een slechte aanname van Kampjes. De doelman herstelde zijn foutje uitstekend en hield Harkemase Boys in de wedstrijd. Harkemase Boys hield hoop op een goed resultaat. Age Hains Boersma werd naar voren geschoven en diende als aanspeelpunt. Dat werkte goed. Genemuiden pakte Boersma in eerste instantie niet aan, waardoor hij vrij kon aannemen na een lange bal van Arjen Bergsma. Boersma speelde invaller Joel Wagenaar aan op de rechterkant. Wagenaar bereikte mede-invaller Heine Uuldriks in het strafschopgebied. Uuldriks nam aan en uit de draai klopte hij Erwin Henniphof en tekende daarmee voor de verdiende gelijkmaker. Opluchting bij Harkemase Boys vijf minuten voor tijd, maar de Boys gingen op zoek naar meer. Een vrije trap van Huisman de Jong een paar meter buiten het strafschopgebied ging over, ook Johnsen Bacuna had nog een schotkans maar ook die ging over het doel van Henniphof. In de laatste minuut van de officiële speeltijd opnieuw een lange bal van Arjen Bergsma. Berry Halfwerk verwerkte de bal niet goed, waardoor Boersma de bal kon aannemen. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied zette hij laag voor en van dichtbij tikte Bacuna de bal tussen de benen van Henniphof door.