Herberg, Grootegast

0
1098
Ongenode Gast Grootegast Got Talent 1

Datum: 17 mei

Tijd: 19:00 uur

Ook deze week croste de Ongenode Gast weer de regio door, op zoek naar iets leuks om verslag van te doen. Deze week kwam hij daarbij niet uit bij een opening met allemaal hotemetoten, maar bij Grootegast Got Talent. Een nieuwe talentenshow in de feestweek van Grootegast. Hoewel de grootte van het deelnemersveld met negen acts wat tegen viel, was dat met de opkomst zeker een opsteker. De hele Herberg van Grootegast zat vol toen gedurende ruim twee uur de mensen vermaakt werden met muziek en dans.

Voor de Ongenode Gast was er een speciale plek, waarbij hij het risico liep bekend te worden. Een spannend moment dus en daarom gaat hij hier maar niet vertellen wat zijn rol tijdens deze avond was. Laten we het er maar op houden dat hij wel vond dat de jury het op zijn best deed.

Dan terug naar de kandidaten. Die staan ruim een half uur voor het begin al te springen van enthousiasme. Gillende tienermeiden doen hun haar, terwijl ze de laatste danspasjes oefenen. Dit gaat hún avond worden en Grootegast gaat kennismaken met hun talent. Hoewel de concurrentie moordend was, lijkt het de dames niks te doen. Als de ene hulp nodig heeft bij het kapsel, dan is de ander wel bereid deze hulp even te geven.

In de zaal loopt langzaam de spanning op. In tijden kwamen er niet zoveel mensen naar de Herberg om het talent te bekijken. Het zijn zelfs zoveel dat Dorpsbelangen-voorzitter Hielke Westra met karren vol stoelen door de zaal heen en weer schiet. Zelfs als alle stoelen in de zaal staan, is er nog te weinig plek. Daarop besluiten een aantal tieners om achterin de tafels over te nemen. Bekende Grootegaster feestgangers waren er overigens genoeg. Grietje Stob zou de hele avond enthousiast meedoen.

Als eerste is de beurt aan Jeanine Meyer en Daphne Dijkstra. De beide dames hebben de Ketchup Song ingestudeerd en playbacken het nummer alsof hun leven ervan afhangt. Het publiek ziet dat de dansjes redelijk gelijk gaan, maar bovenal dat het duo er zin in heeft. Daarna iets heel anders. Met een majorette-act laten Gean Lohr en Eline Krol zien wat ze kunnen. De dames draaien de batons – dat zijn die stokken – door de lucht zoals alleen zij dat kunnen. De jury is onder de indruk.

Langzaam vordert het programma. We zien bijvoorbeeld Esme Edens en Henrike Westra. Deze twee dames zijn de enigen in de jongste categorie die het aandurven om zelf te gaan zingen. De zaal is stil en luistert. Net als bij Bente Lohr en Nynke Klaassen, die ervoor gekozen hebben om te gaan playbacken. Ook bij deze dames spettert het enthousiasme ervan af.

In de categorie ‘ouderen’ is het leeftijdsverschil groot. Zo gaat de leeftijd van een jaar of 12, tot en met de 61-jarige Willem Komans die een zeer gevoelig lied zingt. Het talent is ook in deze ronde groot, al zijn de acts heel verschillend. Het publiek krijgt een mengeling van dans, playback en een toeterconcert te horen. Opvallende verschijning is Sander Boer, die Michael Jackson op een weergaloze wijze imiteert. Hoewel Sander bij de bar nog bescheiden overkwam, weet hij net als Jackson zijn klokkenspel tijdens het dansen goed te raken. Na afloop blijkt hij ook nog eens goed met kinderen te zijn, als die zijn hoedje mogen lenen.

Als alle acts geweest zijn, trekt de jury zich in de achterkamertjes van de Herberg terug. Omdat niemand van de deelnemers – of hun ouders – de jury omgekocht heeft, moet er gekozen worden voor de kwaliteit. Dat gaat de jury goed af en na een paar discussies staan ze weer in de zaal. Een eerste prijs is er voor Esmee en Henrike. Bij de oudere groep winnen Esmee Wolthuis en Marieke Renkema. Zij speelden op een prachtige wijze een lied op hun dwarsfluit en saxofoon. Onder luid applaus van de zaal mogen ze allen hun prijs in ontvangst nemen, waarna alle winnaars nog eenmaal hun act ten gehore brengen.

 

 

Ongenode Gast Grootegast Got Talent 2 

Ongenode Gast Grootegast Got Talent 3