Jaring de Groot

0
183
BURGUM - Jaring de Groot

Stichting Running Events Burgum

‘Op zondag 8 september organiseren wij alweer voor de zesde keer de BurgumRun. Het is een fantastische loop, waarbij het plezier in het hardlopen voorop staat. Er doen ieder jaar een heleboel recreanten mee, veel mensen ook uit de omgeving van Burgum die één keer per jaar eens mee willen doen met zo’n loop. Vanwege het lage inschrijfgeld is de drempel voor de recreatieve lopers dan ook niet hoog. Zeven jaar geleden zijn we begonnen met het organiseren van de BurgumRun, nadat iemand van onze loopgroep had gezegd dat het gebied rond De Centrale van Burgum zo mooi was. De behoefte ontstond om zelfs eens een loop op te zetten. Dit hebben we vanaf het begin meteen groots aangepakt, waardoor er in het eerste jaar al een paar honderd deelnemers waren. Tijdens ons eerste lustrum vorig jaar zaten we al op duizend deelnemers. Veel meer groei hoeft van ons ook niet. Met duizend deelnemers is de organisatie nog goed te doen. Als er veel meer deelnemers zouden zijn dan werd het misschien te groot. Anders dit jaar dan voorgaande keren is dat de route in tegengestelde richting gelopen gaat worden. De afstanden blijven daardoor precies hetzelfde, maar we hopen hiermee een klein logistiek probleem op te lossen. In voorgaande jaren moest het publiek dat naar het feestterrein wilde namelijk over hetzelfde pad als de lopers. Doordat de lopers daar nu eerder langs zijn gekomen, kunnen mensen al eerder op de dag over dat pad zonder iemand in de weg te lopen. De organisatie van de BurgumRun hebben we inmiddels goed op poten. We weten na vijf keer precies waar we rekening mee moeten houden. We hebben alle weertypes al eens gehad. De laatste jaren wordt de Teamrun steeds populairder. Groepen uit bedrijven, buurtverenigingen of vriendengroepen kunnen in teams van drie lopers meedoen, waarbij er één de vijf kilometer loopt, één de tien kilometer en één de 16,1. De persoonlijk tijden doen daarbij ook mee voor het klassement. De eerste inschrijvingen voor de BurgumRun zijn inmiddels binnen. Vorig jaar hebben wij zo’n zeshonderd voorinschrijvingen gehad. We hopen dat 8 september weer een prachtige dag gaat worden. We doen dit als lopers voor lopers. Iedereen is welkom! Aanmelden voor de BurgumRun kan via de website www.burgumrun.nl.’