Karel Sterk exposeert in gemeentehuis Kollum

0
230
KOLLUM - Opening expositie Karel Sterk

KOLLUM – In het gemeentehuis van Kollumerland c.a. werd dinsdagmiddag een expositie geopend van de kunstenaar Karel Sterk. Voor de expositie hoefde hij zijn keramische werken niet ver te verhuizen, het atelier van Karel Sterk staat eveneens gevestigd aan de van Limburg Stirumwei in Kollum. In dit atelier werkt Sterk dagelijks aan organisische vaassculpturen en vrije sculpturen van klei. naast zijn werk als docent beeldende vorming aan het Leeuwarder Lyceum. Burgemeester Bilker opende de expositie. ‘Het is een expositie waar bezoekers van het gemeentehuis letterlijk niet aan voorbij kunnen lopen. De werken van Sterk zijn harmonieus van vorm en kleur. Ik hoop dat dit gevoel ook over gebracht wordt aan de bezoekers van het gemeentehuis. Het is een hele eer voor mij op deze expositie voor geopend te verklaren en ik hoop dat veel mensen de warmte ervan zullen voelen,’ aldus burgemeester Bilker. De expositie van Karel Sterk is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, van 14 mei tot en met 14 juni.