Meedenken over verkeersveiligheid is beloond met nieuwe sneakers

0
225
Grijpskerk Filmpje Prijsuitreiking verkeer-1

GRIJPSKERK – Karlien Zijlema en Jan Medema, twee leerlingen van het Lauwerscollege in Grijpskerk lopen vanaf vorige week op een nieuw paar sneakers. Zij kregen deze overhandigd van jeugdagent Jan Werners als bedankje omdat ze meegedacht hadden over de verkeersveiligheid in het Westerkwartier.

De politie vraagt met de overhandiging van de prijs aan de twee leerlingen nogmaals aandacht voor de verkeersonveiligheid op de landelijke wegen in het Westerkwartier. Hier bezorgen fietsende scholieren, landbouwverkeer en (hard rijdende) automobilisten elkaar vaak op de weg onveilige gevoelens, zo blijkt uit klachten van weggebruikers en ouders die bij de gemeenten en politie binnenkomen. Om die reden startten de politie, provincie Groningen en de vier Westerkwartier-gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn in juni 2011 een project ‘Subjectieve verkeersonveiligheid’. Het doel was om de gemiddelde snelheid op vier wegen in het Westerkwartier te verlagen zodat mensen zich veiliger voelen op de weg. De extra snelheidscontroles en voorlichting, vooral aan scholieren, blijken zin te hebben gehad, want inmiddels is bekend dat de gemiddelde snelheid op drie van de vier projectwegen is gedaald.

 

 

Grijpskerk Filmpje Prijsuitreiking verkeer-2 

Grijpskerk Filmpje Prijsuitreiking verkeer-3 

Grijpskerk Filmpje Prijsuitreiking verkeer-4