Oegandees koor swingt in Dokkum

0
138
DOKKUM - Oegandees koor

DOKKUM – In de Nehemia-kerk in Dokkum kwam zondagochtend een koor uit Oeganda optreden. Geheel in Afrikaanse stijl gaven zij een optreden voor de bezoekers van de kerk, die overvol zat. Het Kidsgear Childrens Choir was op uitnodiging van de stichting Up4s in Nederland. Het koor was in 2009 ook al in Nederland voor een tournee, waarbij zij geld ophaalden voor de bouw van een middelbare school in Oeganda. Vanwege het grote succes van toen zijn zij dit jaar opnieuw in Nederland. Het geld dat met deze tournee opgehaald wordt zal gaan naar de inrichting van extra lokalen waar praktijklessen gegeven zullen worden. De stichting Up4s is opgericht door de in Nederland wonende Oegandese Sylvia Mbabazi die sinds haar komst naar Nederland zich inzet voor de mensen in haar geboortedorp. De stichting Up4s verzorgt onder andere opvang voor jonge kinderen en educatie.