Opende viert uitbundig feest

0
1565
DSK_STRK-p09.pdf - Adobe Acrobat Pro

OPENDE – Van 21 tot en met 26 mei staat Opende in het het teken van het dorpsfeest. Het is het bestuur gelukt weer een gevarieerd programma samen te stellen. “Samen willen we vieren dat we in ons mooie dorp mogen wonen. Met elkaar praten, plezier maken en lachen, maar soms toch ook een serieuze ondertoon zoals het leven zelf is”, laat het bestuur weten. Op dinsdag 21 mei wordt de feestweek ingeluid met de optocht van versierde fietsen. Tussen 15.30 en 16.00 uur kunnen kinderen zich verzamelen naast de feesttent. Tussen 18.00 en 19.00 uur kan iedereen zich bij de Veste inschrijven voor de fietstocht. Om 18.00 start dan de inschrijving voor de motortoertocht. Woensdag is het maffe spelletjesmiddag voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar bij de feesttent en is er voor de kinderen van 8 tot en met 11 jaar een graffitiworkshop die start in de kantine van de sporthal. ’s Avonds is er bingo in de feesttent, deze start om 20.00 uur. Donderdag begint om 15.30 uur een vossenjacht door het centrum van Opende. Alle kinderen tot en met groep 8 van de basisschool mogen meedoen. Zij kunnen zich opgeven in de feesttent in groepjes van 4 tot 6 personen. ’s Avonds treedt Brian Cristopher op in de tent. Deze gitaarvirtuoos speelt vanaf 20.00 uur liedjes van bekende popartiesten als the Beatles, Sting en Robbie Williams. Om 21.30 uur is het dan tijd voor het ‘Peender Jierpraetsje troch Sybe’. Friese zwerver Sybe zal weer onvervalst de stand van zaken in het dorp bespreken. Vrijdag gaat het programma om 14.00 uur weer verder met een kindermiddag voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar in de feesttent. Om 19.00 uur kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar tegen elkaar strijden in het Zorball toernooi. Om 22.00 uur start de Nacht van de Lauwers. Terug naar de jaren ’60, ’70 en ’80 toen discotheek De Lauwers nog in het dorp zat. Zaterdag begint het programma alweer op tijd met van 10.00 tot 14.00 uur stoepjes- en snuisterijenmarkt bij de feesttent. Om 13.30 uur begint de buurtzeskamp, gevolgd door ‘Ik hou van Holland’ om 19.30 uur. Om 22.00 uur klimt coverband Switch op het podium om de week feestelijk af te sluiten. Voor de liefhebber wordt er zondagochtend om 11.00 uur nog een gezamenlijke kerkdienst georganiseerd met medewerking van ‘Uit Vriendschap’ en gospelgroep ‘Young Spirit’.