Raadslid wil zelf Kroningsdeksel plaatsen

0
112

BUITENPOST – Als het over moet gaan vanwege te hoge kosten, dan wil raadslid Marten Claus (CDA) zelf wel de kroningsdeksel op het riool plaatsen. Dat schrijft het raadslid, dat onlangs zelf als één van de laatsten van toenmalig Koningin Beatrix een lintje kreeg, in raadsvragen aan het college van burgemeester en wethouders. In de vragen verbaast Claus zich over het feit dat de gemeente Achtkarspelen nog geen kroningsdeksel heeft. “Alle gemeenten hebben dit kroningsdeksel kosteloos ter beschikking gekregen, velen hebben het ook geplaatst. In onze gemeente is het hieromtrent opmerkelijk stil gebleven,” schrijft hij. In vragen aan het college wil hij graag weten waarom de deksel nog niet geplaatst is. Hem lijkt het toegangspad naar het ‘huis van de gemeente’ de beste plek. De vragen van Claus zullen komende maand beantwoord worden. Ingewijden op het gemeentehuis hebben echter al laten weten dat de geleverde deksel niet paste.