Vlaggetjes wapperen feestelijk in de wind

0
159
feest in zoutkamp 02

ZOUTKAMP – De Pinksterdagen zijn traditiegetrouw de dagen dat het vissersdorp Zoutkamp feest viert. De Pinksterfeesten gingen op vrijdag nog ietwat rustig van start met de opening van de kermis en de voetbalwedstrijd tussen oud-Zeester en jong-VVSV’09, maar gingen daarna helemaal los. Net als andere jaren trokken er weer duizenden mensen naar het kleine dorpje om van het vertier te genieten. Ze hoorden het eigen Zoutkamper Smartlappenkoor zingen, zagen hoe de garnalenpellers te werk gingen en vaarden natuurlijk mee op één van de vissersboten. Pinkstermaandag, ook wel bekend als Vlaggetjesdag, is en blijft hét hoogtepunt van het weekend. In de haven, maar ook op andere plekjes, bekeken velen hoe de vloot binnenvoer en zagen zij wie zich dit jaar de Garnalenkoningin mag noemen. Deze krant was helaas al ter perse toen zij bekend werd en haar speech gaf.