VVD niet blij met financiering voedselbank

0
138

GROOTEGAST – De VVD in de gemeenteraad van Grootegast is niet te spreken over de manier waarop de voedselbank gefinancierd gaat worden. Vorige week werd bekend dat hiervoor ruim 10.000 euro wordt uitgetrokken. Wat raadslid Mattheus Gorter het meest stak was het feit dat hij als raadslid hier niet zijn zegje over had kunnen doen. “Wij hadden het logisch gevonden als wij er iets van hadden kunnen vinden,” was zijn mening. Volgens Gorter is er geen sprake van een startsubsidie. “Dit is van structurele aard. Het gaat toch om drie jaar. Ik vind het niet passen bij de voedselbank. Steun in natura was beter geweest.” Wethouder Kor de Wagt (PvdA) probeerde de boel te nuanceren. “De bedragen zijn bedoeld als een soort van garantie. Mochten de financiën tegenvallen, dan staat de gemeente daarvoor. De begroting gaat uit van nogal wat tegenslagen. In 2013 zal het bedrag nodig zijn, maar mijn inschatting is dat in 2014 en 2015 dat niet zo is.”