WSBF krijgt springkuil

0
109

SURHUISTERVEEN – Turnvereniging WSBF uit Surhuisterveen krijgt haar springkuil. De gemeenteraad van Achtkarspelen heeft daartoe afgelopen week unaniem besloten. Een springkuil wordt bij het turnen gebruikt om moeilijke oefeningen te trainen. De springkuil is gevuld met stukken schuimrubber, zodat de turners verzekerd zijn van een zachte landing. Enige kritiek op het voorstel kwam van raadslid Marten Claus (CDA). Hij vond het raar dat een gedetailleerde begroting bij de stukken was toegevoegd. Hierdoor zou mogelijk een oneerlijke concurrentiepositie ontstaan. Wethouder Marten van der Veen (FNP) zag dit probleem niet. Volgens hem hoeft er geen aanbesteding plaats te vinden voor de springkuil. De turnvereniging is blij met de toezeggingen. Nu nog moeten zij uitwijken naar Heerenveen, Leek of Roden om gebruik te kunnen maken van een springkuil.