‘Aaltied Wat Aans’-tour komt in Grijpskerk en Opende

0
853
Altied wat aans persfoto

‘De Vis en de Waterman’ brengt nu als trio hun levensverhaal

REGIO- Het duo Jan Kuiper en Gert Sennema deed onder het motto ‘Altied Wat Aans’ al twee voorgaande tournees door de provincie Groningen. Ze waren daarmee succesvol, reden voor een derde editie die ze nu samen met ook ‘oer Grunneger’ Arnold Veeman op het podium brengen. ‘Over de Vis en de Waterman’ is nu het thema van deze tournee waarin Gert Sennema (sterrenbeeld Vissen) en Jan Kuiper, wiens sterrenbeeld Waterman is, samen met kunstenaar en musicus Arnold Veeman ieder op zijn manier hun levensverhaal vertellen. Kuiper en Sennema zijn opgegroeid en wonen in hetzelfde dorp, Grijpskerk, waar ze helemaal opgaan in de gemeenschap en elkaar regelmatig ontmoeten. Nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen, ideeën en inzichten geven ze vorm aan een artistieke tocht die ze zeer verschillend invullen. Ze zijn creatief verschillend, maar hebben ook veel gemeen. Kloosterbuurder Jan Kuiper is muzikant, componist, docent, organisator en warm pleitbezorger van de wereldmuziek. Gert Sennema is beeldhouwer, muzikant, theatermaker (Herinnert u zich SWET nog?) en een even warm pleitbezorger van de streektaal. Eerder al werden De Vis en de Waterman-optredens een duo presentatie van Sennema en Kuiper, nu wordt het dus een trio dat samen een reis door de provincie Groningen maakt. Alle drie vertellen ze daarbij hun eigen levensverhaal. Ze spelen, lachen en vertellen en met z’n drieën geven ze het publiek een prachtige, exclusieve inkijk in het leven en werken van drie uitzonderlijke levenskunstenaars ‘uut Grunn’.

Altied Wat Aans treedt op zaterdag 1 juni op in het Baron Theater in Opende en op vrijdag 7 juni op Kerkplein 6 in Grijpskerk. Meer info op www.visenwaterman.nl