Interactieve picknickbank onder veel belangstelling onthuld

0
489
Oentsjerk - picknickbank

OENTSJERK – Bij Stania State werd donderdagochtend de eerste interactieve picknickbank onder veel belangstelling onthuld door de heer Kramer, gebiedgedeputeerde van Noordoost Fryslân. In heel Noordoost Fryslân worden deze picknickbanken op speciaal daarvoor aangewezen plaatsen geplaatst. Op het tafelblad is allerlei informatie te vinden over het gebied waar deze bank in staat, en er kunnen QR-codes worden gescand waarmee nog meer informatie te verkrijgen is. De picknickbanken zijn zowel bedoeld voor toeristen als voor de inwoners van de gebieden zelf. Het plaatsen van de banken is een initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden, Staatsbosbeheer en de bij het Nationaal Landschap betrokken gemeenten. De overige elf picknickbanken staan bij Landbouwmuseum De Brink in Veenklooster, Jachthaven De Rijd in Kollum, Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost, De Spitkeet in Harkema, Passantenhaven de Komerk in Eastermar, Streekmuseum-Volkssterrenwacht in Burgum, Paviljoen De Leyen in Rottevalle, De Zilveren Maan in De Westereen, Museum De Sûkerei in Damwâld en Jachthaven Oudega in Oudega (Smallingerland).