Raadslid niet blij met oefenende militairen

0
148

ADUARD – Het dorp Aduard was afgelopen week het decor van oefeningen van defensie. Gedurende de hele dag reden militairen door het dorp en vlogen vliegtuigen en helikopters af en aan om een echte oorlogssituatie te simuleren. Dit tegen het zere been van raadslid Alex Temmingh (GroenLinks). Hij uitte zijn frustraties op Twitter. “Hoor ik ineens geweervuur, staan ze hier aan de overkant van het kanaal een beetje te oefenen. Sodemieter op zeg! Welke achterlijke gladiolen bedenken dat je minder dan 100 meter van woningen gaat staan oefenen? Moet defensie wel zijn.” Defensie moest in die week het gezin van Temmingh wel hebben. Twee dagen later kreeg zijn jongste zoon een brief over de dienstplicht. “Kinderen van 16 zouden daar te allen tijd van verschoond moeten blijven,” is de mening van Temmingh senior.