Starterslening Grootegast vanaf 1 juni van kracht

0
211

GROOTEGAST – Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week zonder al te veel problemen de verordening voor de starterslening door de gemeenteraad gekregen. De verordening was het gevolg van een eerder genomen besluit van de diezelfde raad om de regeling mogelijk te maken. Alleen GroenLinks en de VVD toonden zich kritisch. Volgens deze laatste partij is een lening van 5,6% vrij hoog. GroenLinks hamerde op het feit dat de regeling niet helpt om huurders hun woning te laten kopen van een wooncorporatie. Volgens raadslid Kees Apoll (CU), initiatiefnemer van de lening, was dit ook juist de bedoeling. Hij hoopt met de regeling doorstroming te bevorderen. De vraag van de VVD werd door wethouder Sjabbo Smedes (CDA) beantwoord. Volgens hem komt de hoge rente door het feit dat er in de eerste drie jaar rentevrij afgelost kan worden. Inwoners kunnen vanaf 1 juni gebruik maken van de regeling.