Vele herinneringen opgehaald tijdens Jan Meijer Toernooi

0
208
Jan Meijer Toernooi VV Grijpskerk

GRIJPSKERK – Het zit er weer op, afgelopen zaterdag werd voor de derde maal het bijzondere Jan Meijer Toernooi georganiseerd. Dit toernooi, voor iedereen die bij het eerste elftal van de voetbalvereniging Grijpskerk betrokken is geweest of nog steeds is, als speler, leider, trainer of grensrechter, trok maar liefst 67 genodigden. Gasten uit onder andere Haarlem, Amsterdam en Baarle Nassau hadden de lange rit er graag voor over en tijdens het ontvangst werden dan ook weer ‘hartelijke handen’ geschud. Zoals Jannes v.d. Velde die op de foto een praatje maakt met met Ar(i)e Meijer, zoon van Jan Meijer waar het toernooi aan is opgedragen.

Onder het genot van soep en een broodje werden er, mede door de meegenomen plakboeken uit de 60’er jaren van oud-keeper Jan Buist, vele herinneringen opgehaald. Meteen na de lunch werd er begonnen met penaltyschieten als warming-up maar zeker ook (voor sommigen) om even weer dat balgevoel te krijgen. Met vier teams begon het toernooi. Gezien de herfstachtige weersomstandigheden werden de voetballers na de eerste wedstrijden naar de kantine gedirigeerd waar het spel ‘Petje op, petje af” werd gespeeld o.l.v. Kwisbiss (Harry en Karin). In de finaleronde ging het nog tussen Goitzen Wobbes en Dajo Klunder waarbij eerstgenoemde, met de benaderingsvraag, de prijs in de wacht sleepte.

Iedereen was weer een beetje opgewarmd en kon weer uitgerust met het toernooi verder. Ondanks de hogere leeftijd van sommige spelers werd er leuk overgespeeld en waren sommige zelfs in staat rare capriolen uit te halen wat veel stof tot praten gaf voor de toeschouwers. Uiteindelijk werd team Buikema eerste, team Dunning tweede en eindigden team Hekkema en Polman op een gedeelde derde plaats. De jeugd had zich ondertussen bezig gehouden met het springkussen, gatendoel en fietsbandendoel. Er waren hierbij vier prijzen te verdelen die werden gewonnen door Falco Vorenkamp, Dirk Jan Postma, Stephan Reker en Dajo Klunder. Rond half 5 zaten de activiteiten erop. De barbecue ging aan, de tap open en er werd nog lang en gezellig nagepraat.