Yvonne Hiemstra

0
184
DSF_FRIE-p15.pdf - Adobe Acrobat Pro

Vrijzinnig predikant Yvonne Hiemstra woont sinds ruim 3 jaar in Dokkum en is werkzaam bij de Verenigde Christelijke Gemeente (Doopsgezind en Remonstrants) te Dokkum. Samen met haar collega Heine Siebrand, die werkzaam is als predikant bij de Geertekerk in Utrecht, schreef zij het boek ‘Voetangels & Klemtonen’. In deze bundel staan uitdagende essays over de toekomst van het christelijk erfgoed. De boekpresentatie vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk aan de Wolweverstraat 9 in Zwolle op de officiële publicatiedatum vrijdag 7 juni 2013. In de bundel stellen Hiemstra en Siebrand de lezer de vraag of God er nog toe doet in de samenleving. ‘Overal in de samenleving zie je negatieve reacties ten aanzien van religie, zeker in het publieke domein. Religie is verworden tot een privé aangelegenheid, de maatschappelijke rol en functie die het speelt, wordt niet langer in positieve termen geduid. Over die bewegingen gaat die vraag.’ In het boek roepen zij maatschappelijke vraagstukken op en bekijken die met een vrijzinnige bril. ‘Juist in deze tijd heeft de vrijzinnigheid een boodschap voor religieus Nederland. Dit boek is een poging om die boodschap opnieuw, op een frisse en verhelderende manier, onder woorden te brengen. Gelovig of niet, vrijzinnig of niet, dit boek is in dit opzicht de moeite van het lezen waard,’ aldus Hiemstra. De boekpresentatie begint om 16.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.