Achterneef Ids Wiersma opent expositie

0
122
BRANTGUM - opening Ids Wiersma expositie

BRANTGUM – In Brantgum wordt vanwege de 135-jarige geboortedag van Ids Wiersma de hele maand juni werk van zijn hard geëxposeerd in dorpshuis de Terpring. De kunstschilder Ids Wiersma werd geboren in Brantgum en woonde hier de eerste jaren van zijn leven. Hij verwierf grote bekendheid toen hij opdrachten mocht uitvoeren voor het Koninklijk huis. Zaterdag werd de expositie, waar ook nog niet eerder vertoonde werken van Ids Wiersma te zien zijn, geopend door Hans Wiersma, achterneef van Ids Wiersma en tevens kunstennaar. Hij onthulde met een zeer korte toespraak ‘Ik ben net als Ids Wiersma geen praatjesmaker maar een plaatjesmaker, dus bij deze verklaar ik de expositie voor geopend’, de aankondiging van de expositie aan de doorgaande weg in Brantgum. Er was veel belangstelling voor de opening en de werken van Wiersma. Naast de werken van Wiersma zijn in het dorpshuis ook tekeningen van kinderen van de Ids Wiersmaschool te zien. De expositie is in de maand juni elke zaterdag en zondag te zien van 13.00 tot 17.00 uur en op 21 juni van 19.00 tot 21.00 uur.