De Gast ontvangt kunst en gasten

0
112
zuidhorn kunst de gast 2

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag vond na een aantal jaren van afwezigheid weer een hernieuwd Kunst te Gast plaats. De straat De Gast was het domein van kunst en bezoekers. Geheel passend bij het uitgangspunt mobiliteit konden bezoekers vele voorbeelden van mobiele kunst aanschouwen. Op 17 locaties hadden kunstenaars hun intrek genomen in het koetshuis of de garage. Daarnaast werden er vele workshops georganiseerd, voor zowel kinderen als volwassenen. Aan het einde van de dag werd de straat omgetoverd in één lange tafel. Vrijwilligers, sponsoren en organisatie sloten samen met bezoekers de geslaagde eerste hernieuwde versie van het festival af met een gezamenlijk Italiaans diner. ‘Het begin van een traditie’, het doel van de organisatie, lijkt meer dan geslaagd.