Echtpaar Jelsma viert bijzonder huwelijksjubileum

0
228
DSK_STRK-p09.pdf - Adobe Acrobat Pro

ZUIDHORN – Het echtpaar Harmen Jelsma en Willemina Jelsma-Reitsema vierden maandag 3 juni een bijzonder huwelijksjubileum. Op 3 juni 1948, maar liefst 65 jaar geleden, trouwde het paar in Zuidhorn. Burgemeester Bert Swart bezocht het paar om ze te feliciteren.

Harmen Jelsma werd geboren op 9 april 1920 te Zuidhorn en Willemina Reitsema op 24 juni 1921 te Doezum. Ze ontmoeten elkaar in de oorlog in Haren waar ze beiden werkzaam waren. Op 3 juni 1948 trouwden ze in Zuidhorn waar ze ook gingen wonen. Hier kregen ze twee dochters. Sinds eind juni 2011 woont het echtpaar aan de Gemmastraat, waar ze de zorg ontvangen die ze nodig hebben, sinds meneer na een val zijn heup brak.

Harmen had als beroep vrachtwagen chauffeur en vervoerde stro van de boer naar de fabriek. Toen hij hier later mee moest stoppen om zijn gezondheid, werkte hij nog enige jaren in de bouw. Willemina zorgde voor het huishouden, ook heeft ze andere gezinnen geholpen. Ze kregen twee dochters, vier kleinkinderen (met aanhang) en vijf achterkleinkinderen, die allen in de buurt wonen en nog graag even bij hun aan komen lopen. Het is jammer dat Harmen niets meer ziet, door een oogziekte, en hun gehoor hen wel eens in de steek laat, maar met hulp van zijn vrouw en de zorg kunnen ze gelukkig nog samen wonen aan de Gemmastraat. En zijn ze dankbaar dat ze nog samen zijn.