Fryske Grutte Pier ook in Kollum van start

0
106
KOLLUM - Fryske grutte pier

KOLLUM – In Kollum werd vrijdagavond de aftrap gegeven voor ‘de Fryske Grutte Pier’. Grutte Pier was de Friese vrijheidsstrijder die nadat hem persoonlijk onrecht was aangedaan hij vastberaden de strijd aanging om zijn vrijheid te veroveren. De Fryske Grutte Pier is een beweging van mannen uit Kollum en omgeving die de kernwoorden vastberadenheid, vrijheid en veroveren in de praktijk willen brengen voor hun gezinnen, Gods koninkrijk en hun omgeving. De Fryske Grutte Pier in Kollum is ontstaan in navolging van de Fryske Grutte Pier in Bakkeveen. Hier komen maandelijks ongeveer tweehonderd mannen bij elkaar voor goede gesprekken, verdieping van het geloof en vriendschap. In Kollum wil men vanaf september van start met maandelijkse karakteravonden. Tijdens de startavond sprak William Meister uit Drachten over de rol van de man in de tegenwoordige samenleving. Wie benieuwd is naar het verloop van deze nieuwe beweging kan terecht op de website www.fryskegruttepier.nl voor alle plaatsen en het jaarprogramma. Op deze website is het ook mogelijk om aan te melden.