Pauselijk bezoek aan Grootegast valt in duigen

0
164

GROOTEGAST – Het had zo’n mooie dag moeten zijn afgelopen zaterdag in Grootegast. In het geheim was het bezoek van de paus voorbereid, tot het allemaal mis ging. Door een ongeluk op het Marktplein moest de pausmobiel uitwijken. Twee gewonden werden met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Een derde persoon moest uit de boom worden gered. Gelukkig voor de ‘slachtoffers’ en omstanders, want het ging ‘slechts’ om de wedstrijden van de brandweer.

In alle vroegte was die ochtend een cameraploeg van een regionaal tv-station naar Grootegast gestuurd om het hele bezoek vast te leggen. Dit werd gedaan vanaf een hoge steiger die onder een boom stond. Ongeveer een half uur voordat de Paus arriveerde reed een oudere man door de dranghekken het terrein op waarbij de steiger werd meegenomen en over de auto kwam te liggen. De twee reporters stonden toen op de steiger. Eén van hen kon zich nog net vasthouden aan een tak in de boom. De ander viel naar beneden op een dranghek waar een spijl uitstak waardoor hij gespietst werd.

Het was aan de acht deelnemende ploegen om tijdens het incident hun vaardigheden te laten zien. Zo moesten zij ontdekken dat de steiger onder stroom was komen te staan, nadat deze een lantaarnpaal geraakt had. Aan het einde van de dag werd tijdens een gezellig avond de uitslag bekend gemaakt. De eerste plaats was voor de ploeg uit de stad Groningen. Tweede werd Beilen en met een derde plaats kon Scheemda tevreden zijn.