Sväva

0
149
Sväva

REGIO – De zweverige Indiepopband Sväva mocht in de voorrondes voor de Kleine Prijs van Friesland tot twee keer toe niet direct doorstromen naar de volgende ronde. Zij hadden hier tweemaal een wildcard voor nodig. De eerste voorronde speelden zij in Kiehool in Burgum, waar zij na Sofia Nero eindigden. In de halve finale stonden zij net achter de band Stuart Mavis, en toch wisten zij afgelopen zaterdag in Poppodium Romein de Kleine Prijs van Friesland te winnen. De jury vond hen een band met veel potentie en zegde hen daarom de overwinning toe. De publiekswinnaar was de rockabillyband Downbeat Maestros. De band Sväva mag vanwege de overwinning onder andere optreden in de Melkweg in Amsterdam. Het komt geregeld voor dat winnaars van de Kleine Prijs van Friesland het ver schoppen. Zo wonnen in het verleden de bands Daily Bread, De Basis en Mr. Wallace de Kleine Prijs en deze treden tegenwoordig veelvuldig op op grote festivals en evenementen.