Feestweek Noordhorn zonnig en sportief

0
982
noordhorn 6 kamp 1

NOORDHORN – Noordhorn stond afgelopen week in het teken van de feestweek met veel sport en spel. Spel met op maandag een vossenjacht, dinsdag een klaverjas- en damtoernooi, woensdag spelletjesmiddag voor de kinderen en ’s avonds een bingo voor jong en oud. Donderdag was er een volleybaltoernooi, dat werd gewonnen door het team Zevenster. Op vrijdag werd een aloude traditie weer in ere hersteld: na jaren ‘rust’ was er weer een voetbalwedstrijd waarbij de teams Noord-Noordhorn en Zuid-Noordhorn tegen elkaar uit kwamen. Met een eindstand van 9-7 werd Zuid-Noordhorn de winnaar. Vrijdagavond presenteerden zich in de feesttent achter het dorpshuis vier bands van ´eigen grond´: de bandleden zijn of zelf afkomstig uit Noordhorn en/of repeteren in het dorpshuis op de wekelijkse workshopavond onder de noemer ´Tweaky tones´. De hoofdact was de band Jack & the Spitfires. Zaterdagmiddag kwamen vier teams tegen elkaar uit in de zeskamp, met onder andere spijkerbroekhangen, touwtrekken en waterbaan-buikschuiven. Hier won team Hummel TuinTotaal een verdiende eerste plaats. Zaterdagavond zetter de band Maelox de feesttent totaal op zijn kop. Van heinde en ver kwamen de bezoekers hier op af om te swingen en genieten in de feesttent. Als afsluiter was er zondagochtend nog een inspirerende dienst van de Vrije Baptisten gemeente, met spreker Jan Hooikammer.