Industriële Club Tytsjerksteradiel enthousiasmeert jeugd voor techniek

0
184
SUMAR - Techniekdag

SUMAR – De gemeente Tytsjerksteradiel en de bedrijven van de Industriële Club Tytsjerksteradiel (ICT) organiseerden afgelopen zaterdag de Open Dag Techniek. Bij verschillende bedrijven kon er een kijkje genomen in het bedrijf. Bij een aantal bedrijven waren er rondleidingen door het gebouw, andere bedrijven organiseerden activiteiten en praktijkworkshops. Zo werd er bij het rietdekkersbedrijf Jelle Batema in Sumar een demonstratie rietdekken gehouden, kon men bij VBI Schuilenburg BV zien hoe er ‘live’ geproduceerd werd en kon men bij Combex BV vrachtwagens bezichtigen. De ICT organiseerde de Open Dag Techniek met name om kinderen enthousiast te maken voor techniek en om te laten zien welke mogelijkheden er zijn in de technische branche in de toekomst. Ook voor de ouders was er van alles te zien.