Lutz Jacobi op bezoek in Augustinusga

0
384
AUGUSTINUSGA - Lutz Jacobi bedrijfsbezoek

AUGUSTINUSGA – PvdA-Tweede Kamerlid Lutz Jacobi heeft afgelopen vrijdag een werkbezoek gebracht aan het bedrijf Europrovyl in Augustinusga. Jacobi liet zich daar bijpraten over de ontwikkelingen in de bouwwereld om zo een goed beeld te krijgen van de huidige gang van zaken. Het bezoek is één van de vele werkbezoeken die zij doet als voorbereiding op de behandeling van de voorjaarsnota van het kabinet.

Voor Jacobi was het bedrijf deels een bekende plek. Haar man was jarenlang directeur van het bedrijf. “Maar toen kende ik hem nog niet,” vertelt ze. Over het bedrijf: “Wat mij opvalt is dat dit bedrijf ondanks de economische crisis nog een goede omzet draait. Dat komt omdat zij een sterke naam hebben in deze wereld. Ook wordt het vakmanschap gewaardeerd.” Jacobi probeert tijdens haar werkbezoeken erachter te komen of de huidige BTW-verrekening wel goed werkt. “Dat lijkt namelijk niet zo te zijn.”

Ook de leden van de lokale PvdA-fractie waren mee op het bezoek. Raadslid Theun Nicolai noemde het een leerzame dag. “De mensen werken hier al heel lang. Dat is kenmerkend voor de regio. Kijk bijvoorbeeld ook maar eens naar Prins in Dokkum. Mensen hebben hart voor de zaak. Het zijn trouwe medewerkers.”