Ronde van Kerspelen gewonnen door Bram Verweij

0
133
DROGEHAM - ronde van kerspelen

DROGEHAM – De twintigste editie van de Ronde van Kerspelen in Drogeham is gewonnen door de Harener Bram Verweij. Ook vorig jaar werd hij de winnaar van de ronde. Als tweede finishte Harry Sweering uit Sneek, net voor Coen Rijpma uit Oldeholtpade. De eliten/beloften koersten over een afstand van 186 kilometer. Er werden rondes gereden van 35 kilometer, met twee eindrondes van 7 kilometer. De vrouwen koersten ’s ochtends. Zij reden in totaal 83 kilometer in de omgeving rondom Drogeham. Bij de vrouwen won de 24-jarige Nina Kessler. Roxanne Knetemann werd tweede. Janine van der Meer finishte als derde. Van de plaatselijke favorieten van WV Otto Ebbens finishte bij de mannen Pieter Postma als achttiende en bij de vrouwen werd Alie Gercama 38e, net na schaatskampioene Irene Wüst.