Achtkarspelen vraagt kunstenaars om staatsieportret

0
128

ACHTKARSPELEN – De gemeenteraad van Achtkarspelen nodigt (amateur)kunstenaars uit de gemeente uit om een portret te maken van Koning Willem-Alexander of van het Koningsechtpaar. Dit kunstwerk komt als staatsieportret in de raadzaal te hangen. In de gemeente is veel talent aanwezig en daar wil de gemeenteraad graag gebruik van maken. Iedere uiting van kunst is welkom, het kan dus zowel een foto, schilderij, ets, tekening, zeefdruk als een beeld of een ander sculptuur zijn. De inzendingen worden tentoongesteld in het gemeentehuis, waarna een deskundige jury onder leiding van burgemeester Gerbrandy de inzendingen beoordeelt. De gemeente koopt het winnende kunstwerk aan en daarvoor is een bedrag van €2.500,- beschikbaar. Wie mee wil doen aan de wedstrijd kan dit voor 1 juli kenbaar maken aan de gemeente. Daarna hebben de deelnemers tot 1 november de tijd om het kunstwerk te maken. Mail voor aanmelding naar d.verbeek@achtkarspelen.nl. Voor meer informatie bel mevrouw D. Verbeek via het algemene nummer 14 0511. De wedstrijdvoorwaarden staan op de website van de gemeenteraad www.raad-achtkarspelen.nl.