Dijkstra: “Rechter zat op stoel gemeentebestuur”

0
131

GROOTEGAST – De handhaving op vermeende illegale paardenbakken in de gemeente Grootegast ligt helemaal stil. Met die mededeling kwam burgemeester Kor Dijkstra (CDA) afgelopen week tijdens de raadsvergadering. Daar waren door VZ2000 vragen gesteld over het in haar ogen ‘drastische beleid’ van de gemeente.

Voorman Ytsen van der Velde (VZ2000) wilde van het college weten hoe het stond met de handhaving op de bakken. Hem was ter ore gekomen dat de gemeente volgens bepaalde inwoners een drastisch beleid voert als het gaat om de handhaving op de illegale paardenbakken. Echter ligt dit beleid volgens burgervader Dijkstra momenteel helemaal stil. “Op dit moment speelt een zaak rond een paardenbak in Opende. Wij vinden dat in die zaak de rechter op de stoel van de gemeente is gaan zitten. We hebben de handhaving in de hele gemeente stop gezet totdat de Raad van State een uitspraak heeft gedaan.” Volgens Dijkstra kan de uitspraak wel een jaar op zich laten wachten.

Een door VZ2000 gesuggereerd onderzoek door de rekenkamer naar de gang van zaken en de verschillen daarin met de andere gemeenten in het Westerkwartier, juichte Dijkstra toe. “Ik zou u adviseren dat te laten doen,” was zijn oordeel.