Dongeradeel werkt met nieuw parkeervergunningsysteem

0
80

DOKKUM – De gemeente Dongeradeel voert sinds vorige week een nieuw systeem in voor parkeervergunningen. Met het nieuwe systeem kan men de parkeervergunning via internet aanvragen en wijzigen. Op die manier kunnen parkeerzaken snel en makkelijk thuis geregeld worden en kan er meteen gebruik van de vergunning worden gemaakt. De vergunningspas vervangt de papieren vergunning. Hierop staat een QR-code. Het voordeel van het pasje is dat er meerdere jaren gebruik van gemaakt kan worden, ook wanneer men een nieuwe auto heeft gekocht. Een belangrijke verandering in het nieuwe systeem is de invoer van parkeerzones. De binnenstad wordt opgedeeld in zones die te zien zijn op de zonekaart op www.dongeradeel.nl. Met de nieuwe vergunningspas mag overal binnen de aangewezen zone worden geparkeerd. De huidige verguninghouders van de gemeente Dongeradeel krijgen binnenkort een brief waarin uitleg wordt gegeven over hoe het systeem werkt.