Grootegast houdt industrieterrein in de gasten

0
91

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast houdt een bedrijf op het industrieterrein van het dorp goed in de gaten. Reden is een nieuwe onderneming, waarover de zorg bestaat of deze zich wel aan de vergunning houdt. Volgens de vergunning mag het bedrijf namelijk alleen af en toe spullen verkopen aan particulieren en moet het zich in hoofdzaak richten op de zakelijke markt. Verschillende Grootegaster ondernemers twijfelen of dit wel gebeurd. Het was afgelopen dinsdag aanleiding voor raadslid Jan Wessels (GL) om hierover vragen te stellen. Daarop antwoorde burgemeester Kor Dijkstra (CDA) dat de gemeente het bedrijf scherp in de gaten houdt. “Zij zeggen dat er ook particulieren langskomen, maar dat dit bepaald niet winstgevend is. Als blijkt dat de verkoop aan particulieren niet ondergeschikt is, zullen we gaan handhaven. Daarvoor kan het zijn dat we een kijkje nemen in de financiële situatie van het bedrijf.