Ook geen zondagelftal meer in Zuidhorn

0
773

Transferoverzicht streekclubs

STREEK – De spelerscarrousel draaide ook in het streekgebied op volle toeren. Belangrijkste verandering is het wegvallen van het zondagteam van zowel Niekerk als Zuidhorn.

ADUARD 2000, dat sportief gezien volledig in evenwicht is (precies in de middenmoot en zelfs het doelsaldo is gelijk) heeft afscheid genomen van Rob Vliek, die naar ACV 2 verhuist. Theo Migchelsen (ex- BNC) is zoals bekend zijn vervanger. Gert-Jan van der Ploeg (Hunsingo) en Johan Brokaar (jeugd Achilles ’94) zijn twee andere nieuwelingen. Twee spelers hebben de pijp aan Maarten gegeven: Andre van der Kerkhof en Paul Koen. Het naar de Derde Klasse gedegradeerde GRIJPSKERK verwelkomde één nieuweling: Wietse van Randen, die eerder uitkwam voor OKVC. FC LEO, dat zich ternauwernood wist te handhaven, verliest alleen maar spelers. Eduard Zuidema, Junghaur Chia en Julip Chia Kampioen ZUIDHORN (ZA) zag Laurens Bloem vertrekken naar Stedum, de naaste belager in de titelrace. Ton Rozema is de nieuwe trainer. De ervaren hoofdtrainer vervangt Martin Lobers die naar de Wilper Boys op zondag gaat. Door het opgeheven zondagteam wordt de selectie verbreed met Henry Wijngaarden, Daan Kocken, Ronald Visscher, Eelko de Gries en Jos Wilbrink. Uit de A-jeugd komen Freddy Kooi en Robin Luchtenburg. Gestopt is Jos Wilbrink, die de triatlonwereld ingaat. Rust bij het net niet gepromoveerde FC GROOTEGAST, dat alleen Thomas Swieringa zag vertrekken naar Niekerk en keeper Theo van der Meer die teruggaat naar Surhuisterveen. Erwin Mensink (Leekster Eagles) is zijn vervanger. Daarnaast komt Bennie Kits over van de jeugd. Trotse promovendus DE LAUWERS verwelkomde Ömer Dikyol (Grijpskerk 2) en Vincent van der Veen, van VVSV’09. Vier A-junioren stromen door naar de selectie: Barry Nauta, Marcel Kempenaar, Sander Wilpstra en Siebren Stuurman. Niemand vertrekt uit Warfstermolen. Het naar de vierde klasse gekelderde OPENDE kent aardig wat wijzigingen. Zoals een nieuwe trainer. Wierd Kuipers (Kollum) wordt afgelost door Wietse van der Veen, van Broekster Boys. Johan van der Haest van Boerakker is ook een nieuw gezicht. Al speelde hij vroeger in de ‘Peender’ jeugd. Wijnand Willemsen, Koen Post en Marco van Duinen zijn eigen kweek. Gestopt zijn: Jellinus Helmus, Hendrik de Zwart (de goaltjesdief gaat hard fietsen) en Klaas Graansma. Vijfde klasser OKVC heeft zich versterkt met Timon van der Helm, afkomstig van Warffum. NIEKERK kreeg negen spelers van het opgeheven zondagteam in handen, te weten Jeroen Beerlings, keeper Patrick de Pender, Dirk Reitsma, Remco Vogelzang, Dennis van der Velde, Eddy Posthumus, Jelmer Kijf, Robert Smit en Wilco Noordhof. Daarnaast is Elco van der Veen terug op het oude nest, na een avontuur bij Gronitas. Naast Thomas Swieringa komt ook Patrick van der Velde (Grootegast A) naar Eekeburen. Met 32 man heeft trainer Sjoerd Visser ruime keuze. Op enkele doorstromende A-junioren verandert er niets bij VVSV’09 .

In de door het weggevallen Niekerk en Zuidhorn kleiner geworden zondagafdeling enkele wijzigingen bij het keurig gehandhaafde KLOOSTERBUREN. Rick Koster en Arjan van der Laan werden overgenomen van FC LEO. Kevin Kat en Jasper Wiersum zijn uit de eigen jeugd aan de hoofdmacht toegevoegd. Wegens een chronische blessure is Johan Timmer gestopt. GVB, dat onderin de sterke 5e klasse D eindigde, gaat op dezelfde voet verder. EENRUM telt één nieuwe speler. Merlijn Harsema, die eerder speelde voor SIOS. .

Einde zondagvoetbal Zuidhorn

ZUIDHORN (zondag) is niet meer. De roemruchte vereniging, die jaren derde klasse gespeeld heeft en afgelopen jaar als zesde eindigde in de vierde klasse, heeft na herhaald spelerstekort vorige week donderdag de knoop doorgehakt. "We hadden maar elf spelers over", legt Henk Koets uit. "Er zijn wel jongens beschikbaar uit het tweede, maar ze hebben jonge gezinnen en willen niet elke week. Een maand geleden leek het nog goed te komen, maar toen kozen drie spelers voor de zaterdag. Met elf man kunnen we niet de competitie in. We hopen over enkele jaren weer een zondagelftal te hebben", zegt Koets, die het heel druk heeft met het afhandelen van zaken die betrekking hebben met de opheffing.