Tillehûs krijgt 40.000 euro voor bouw nieuw MFA

0
100

KOOTSTERTILLE – Stichting Tillehûs krijgt van het Oranje Fonds een bijdrage van 40.000 euro voor de bouw van een nieuwe Multifunctionele Accomodatie. Het nieuwe MFA it Tillehûs biedt onderdak aan het dorpshuis, het jeugdhonk, de sportzaal, een logopediste, het consultatiebureau en er wordt een steunpunt thuiszorg ingericht. Ook zal de huisartsenpraktijk gevestifd worden in het gebouw, evenals de praktijk voor fysiotherapie. Door het bouwen van een nieuw MFA denkt het bestuur van de Stichting Tillehûs de sociaalculturele activiteiten weer te kunnen laten groeien. Momenteel zijn de omstandigheden daarvoor verre van ideaal. Het bestaande gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het nieuwe MFA wordt gebouwd op de plaats van het 50 jaar oude Tillehûs, dat gesloopt gaat worden. Als alles volgens plan verloopt wordt het MFA in het voorjaar van 2014 in gebruik genomen.