Werelderfgoedbord geplaatst bij Lauwersoog

0
76
unesco

LAUWERSOOG – De provincie Groningen is trots op het Waddengebied als werelderfgoed. Men wil het gebied, dat sinds enkele jaren op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, meer bij de bezoeker in de kijker spelen. Zowel de plaatselijke bezoeker als de bezoeker van verder weg worden sinds vorig week op het bijzondere gebied gewezen door middel van een speciaal Waddengebied werelderfgoedbord. Het bord werd woensdagochtend onthuld aan de Kustweg vlakbij Lauwersoog door wethouder Herwil van Gelder. ‘Het Waddengebied is een prachtig gebied wat de moeite is om te bezoeken en te beleven.’ Bij de onthulling van het bord kreeg de wethouder van Max van Tilburg een speciale kaas aangeboden. De 4,5 kilo wegende kaas is een puur Gronings product. Alle grondstoffen die gebruikt zijn om de kaas te maken komen van het Groningse land, alleen de verwerking ervan wordt tijdelijk gedaan in Heerenveen. ‘Vorig jaar is een groot gedeelte van onze boerderij in rook opgegaan. Daarom kan tijdelijk niet de gehele productie in Groningen worden gedaan. Maar over twee maanden gaan we weer operationeel en dan wordt de kaas weer écht helemaal Gronings.’ Naast het werelderfgoedbord bij Lauwersoog komen er meer borden in de provincie te staan, waaronder bij Zoutkamp.