“Westerkwartiergemeenten financieel redelijk op één lijn”

0
78

GROOTEGAST – De vier gemeenten in het Westerkwartier hebben het in financieel opzicht ongeveer even goed voor elkaar, dat kon burgemeester Kor Dijkstra (CDA) van de gemeente Grootegast melden na een eerste vergadering over het thema ‘herindeling’ van de vier gezamenlijke colleges. De vergadering was belegd nadat alle vier gemeenten zich onlangs voor herindeling hebben uitgesproken. Zorgpunt daarbij is wel de financiële positie van de individuele gemeenten. “De gemeenten liggen redelijk op één lijn,” zei Dijkstra afgelopen week. “Er is één uitzondering en dat is het grondbedrijf van de gemeente Leek. Dat is niet alleen hun schuld, maar ook van de Regiovisie Groningen-Assen.” Dijkstra zei dat het probleem aangegeven is bij de provincie. Deze wil met de vier gemeenten gaan kijken hoe dit opgelost kan worden.”