Ale Havenga ontvangt Koninklijke Onderscheiding

0
1020
Kleine Huisjes Onderscheiding-4

KLEINE HUISJES – De 65-jarige Ale Havenga uit Kleine Huisjes ontving afgelopen zaterdag uit handen van burgemeester Koos Wiersma een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ale Havenga was van 1983 tot 1997 lid van de telerscontactcommissie van het aardappelhandelshuis Wolf&Wolf/Agrico. Hij was in de provincie Groningen de schakel tussen de boeren en de directie van genoemde handelshuis. Daarnaast zette hij zich jaren in als bestuurslid van de Rabobank Noordwest Groningen, daarvoor Kloosterburen en nog altijd als vrijwilliger bij het Groninger Landschap. Van 2002 tot nu houdt hij zich bezig met bijzondere gewassen die bijna verdwenen waren. Voorbeelden hiervan zijn de witte aalbessen en de teelt van spelt. Hij heeft verder een landloop over de (oude) zeedijk en zijn agrarische grond ontwikkeld. Op deze manier beleeft de wandelaar op een bijzondere manier het Hogeland. De waardering hiervoor is groot. Ook was Ale Havenga van 2003 tot 2010 voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging Wierde & Dijk en is hij sinds december 2011 tot nu lid van het Comité van Advies van de Stichting Geïntegreerde Visserij.