Burgemeester Gerben Gerbrandy

0
91
BUITENPOST - Swaddekuier

BUITENPOST – Aanstaande vrijdag en zaterdag vindt in en rondom Buitenpost het wandelevenement de Swaddekuier plaats. Voor het evenement is burgemeester Gerben Gerbrandy gestrikt om op zaterdag het startschot te lossen. Hij moet hiervoor vroeg opstaan, het startschot voor de veertig kilometer wordt om namelijk gelost om 7.00 uur ’s ochtends. Een uur later klinkt er opnieuw een startschot, dan worden de deelnemers aan de twintig kilometer weggeschoten. Afgelopen week ontving burgemeester Gerbrandy uit handen van bestuurslid Nynke Kloosterman al de routekaarten voor de Swaddekuier. De populariteit aan de Swaddekuier wint de laatste jaren. Er hebben zich al honderden mensen ingeschreven om mee te doen met het wandelevenement, en dat zijn er meer dan voorgaande edities. Evenals voorgaande jaren zijn er zes routes te lopen gedurende het tweedaagse evenement. De organisatie hoopt op veel jeugddeelnemers voor de tien kilometer. Deelname voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is gratis. Zij moeten wel lopen onder begeleiding van een volwassene.