Dokk’em Open Air weer één groot succes

0
381
Dokkum - Dokk'em open air

Drek, snoeiharde metal en vrijwillige inzet van topformaat

DOKKUM – Het was vies, het was nat en het was snoeihard: Dokk’em Open Air. 3500 bezoekers uit heel Nederland kwamen naar Dokkum voor alweer de achtste editie van het tweedaagse metalfestival. De echte diehards kwamen parkeren in de weilanden bij het festivalterrein, anderen zochten hun slaapplaats thuis op of overnachten in hotels of bed and breakfasts in de buurt. De festivalgangers kregen een gevarieerd internationaal aanbod. Zo kwamen er naast een aantal Nederlandse bands ook bands uit Denemarken, Canada, Amerika, Noorwegen, Italië, Duitsland, België en Zweden naar Dokkum om op te treden. De headliners van het festival waren de bands Testament, Iced Earth en Peter Pan Speedrock. Weer of geen weer, het kon de meeste festivalgangers niet deren. Zij trokken een regenponcho aan of lieten zich gewoon simpelweg natregenen. Op het festival werden twee vrouwen ten huwelijk gevraagd. Mark Menses ging op de camping op zijn knieën voor Linda Schurgers en Gurbe van der Wal vroeg na het optreden van Testament zijn vriendin Jant de Vries ten huwelijk. Beide dames reageerden met een volmondig ‘ja!’. Een tegenvaller voor de organisatie was dat de band Blood Red Throne niet aan boord van hun vliegtuig werd gelaten en daardoor niet op tijd in Dokkum kon zijn. Ondanks dat vrijwilligers hen van een ander vliegveld hebben gehaald konden zij niet meer optreden. Hun plaats werd ingenomen door de Friese band Hellbike. Hellbike redde al eerder de show van Iced Earth. Zij hadden pech met hun materiaal en dat wist de Friese band op te lossen. De organisatie is tevreden over het verloop van het festival en de inzet van meer dan 100 vrijwilligers. Ook de mannen van Freezeforce mogen genoemd worden. Zij reden speciaal naar Frankrijk om de band Heathen op te halen. Deze Amerikaanse band had pech met hun tourbus. De mannen van het Freezeforce festival gingen met hun feestbus naar Frankrijk en zo kon de band Heathen toch nog optreden.