Grasbaanracers trotseren regen en nattigheid

0
1148
Opende Grasbaanraces-13

OPENDE – De Stichting Baansport Opende zag haar evenement, de grasbaanraces in Opende, op vrijdag letterlijk en figuurlijk in het water vallen. De aanhoudende regen deed de organisatie besloten de jeugd- en nationale wedstrijden op deze dag af te lasten. Op zaterdag leek het ook spannend, maar gelukkig gingen de wedstrijden deze dag wel door. Het beloofde hoogtepunt, de internationale wedstrijden waarin de nummers één tot en met vier van het Europees Kampioenschap 2012 deelnamen, kon dus wel doorgang hebben. Ondanks het slechte weer was er zelfs best wel wat publiek op de been. Ze kregen waar voor hun geld. Spectaculaire wedstrijden en spannende ontknopingen. Ter Apeler Dirk Fabriek bleef clubrijder Jannick de Jong voor in het klapstuk van de avond. Opendenaar Joey van Kammen won de 125cc Jeugd. De 125cc Specials werd gewonnen door Dave Meijerink uit Schuinesloot en de 125cc Nationaal door Bert Jan Bos uit Stadskanaal. In de Shorttrack won Berry de Vos uit Oldeberkoop de St 2 en Jan Okke Loonstra uit Surhuisterveen de St 1.