Kinderen genieten van Open Dag VVSV’09

0
1736
Ulrum Kidsvoetbaldag-3

ULRUM – Onder goede weersomstandigheden heeft VVSV’09 afgelopen zaterdag een open dag gehouden op het sportcomplex te Ulrum. De open dag is onder andere bedoeld om leden te werven, maar was tevens ook de afsluiting van het seizoen 2012/2013 voor de jeugdleden vanaf de kabouters tot en met de C-junioren. De opkomst, met zo’n 75 kinderen was dan ook zeer goed te noemen.

De kinderen konden een circuit afleggen, waarbij voetbal natuurlijk centraal stond, er was een pannakooi aanwezig, een springkussen waar geoefend kon worden om de mooiste omhalen en volley’s te maken en een snelheidsmeter. Daarnaast ontbrak het gatenbord natuurlijk niet en een parcours waarbij ze met de bal al dribbelend de overzijde moesten bereiken.

Freestyler Bjorn Boes was ook uitgenodigd door de organisatie. Aangezien hij zelf elders verplichtingen had, stuurde hij zijn collega. Hij liet de aanwezige kinderen de mooiste trucs zien, waarbij de ‘ohh’s’, ‘ahh’s’ en applaus niet ontbraken. Ook voetbaltechniek school ‘Het Verschil’ was tijdens de open dag aanwezig om de kinderen een korte training te bezorgen. Deze heeft afgelopen jaar al een twaalftal trainingen verzorgd op de accommodatie in Ulrum voor alle voetballiefhebbers uit de regio en zal ook in het nieuwe seizoen Ulrum als locatie hebben.

Tot slot kon er door alle aanwezige kinderen nog worden deelgenomen aan de penaltybokaal. Keepers, Roelof Kruisenga en Martijn Wierenga, stonden onder de lat en de kinderen mochten elk twee panalty’s nemen. Bij de kabouters ging de bokaal naar Dennis Sloot, Luuk Visser was de winnaar bij de E- en F pupillen en Wilfred Kooi ging met de bokaal aan de haal bij de oudste jeugd. Ook de trainers en leiders mochten hun kunsten vertonen en uiteindelijk wist Marcel Elema de beste penalty’s te nemen.