Leerlingen exposeren bij de Kleine Meeden

0
176
Kleine Meeden kunstproject

DEN HORN – Een groep van zo’n tien kinderen presenteerde afgelopen zaterdag samen met kunstenares Petra Paap een kunstproject in de Kleine Meeden bij Den Horn. De expositie was de afsluiting van een workshop, die de kinderen eerder hadden gehad. Het was aan burgervader Bert Swart om de expositie te openen. Hij zei onder de indruk te zijn van het gemaakte werk.

Volgens Paap was het “heerlijk” om met de kinderen te werken. “Ik mag graag met hen werken omdat ze iets passievols hebben. Als ze iets gemaakt hebben, kunnen ze meteen laten zien dat ze heel trots zijn. Volwassenen zijn toch wat gereserveerder.” De kinderen maakten verschillende bloemen van klei, die nu in de tuin te zien zijn. “In mei zijn we al met twee groepen begonnen en nu is het af. De komende tien dagen zal het hier nog staan.”

Een kleine verrassing voor burgervader Swart was er ook. Hij kreeg van één van de kinderen een echt kunstwerk, waarop hij meteen vertelde deze op zijn werkkamer te zullen zetten. “Dit is een echte Daan,” zei hij trots. “Ik zal hem goed bewaren, want over een paar jaar is hij veel geld waard.”