Nat pak voor vele Grijpskerkers

0
122
Grijpskerk Glans van de schans-2

GRIJPSKERK – Vele Grijpskerkers haalden afgelopen zaterdag een nat pak. En dan niet omdat de regen met bakken uit de hemel kwam. De Poel te Grijpskerk was afgelopen zaterdag het toneel van de tweede editie van ‘Met Glans van de Schans’. Na een gezellige bingo avond op donderdag en een al net zo gezellige kinderavond op vrijdag werden de activiteiten van vorige week afgesloten met dit leuke evenement.

Tweeëntwintig deelnemers hadden prachtige bootjes gebouwd waarin ze van de schans afgleden. Het publiek kon hun stem uitbrengen op de leukste creatie. Het bootje met de meeste stemmen kreeg de publieksprijs. Deze prijs ging naar Dylan Helmhout en Ruth Plasman.

De snelste tijd werd neergezet door Tjerk en Renze Boersma en zij hadden daarom recht op de eerste prijs. De tweede prijs werd gewonnen door het team van Niezijl 2. Dit bootje werd bestuurd door Bart-Jan, Gerben en Ineke. De derde prijs werd gewonnen door Down Under 1 met Mark Wiersma als schipper.

Ondanks het slechte weer waren er vele toeschouwers gekomen om naar dit spektakel te kijken. Als afsluiting was er in de tent de top 101 band Face to Face die de stemming er wel in wist te krijgen.

Grijpskerk Glans van de schans-3

Grijpskerk Glans van de schans