Optocht door Oudwoude met veel actuele thema’s

0
240
Filmpje - optocht 4

OUDWOUDE – De optocht van versierde wagens was dit jaar één grote beestenboel. Niet alleen de twee Friese paarden die vooraan in de optocht meeliepen trokken de aandacht, er was ook een wagen waarop een pony stond. Het kon allemaal in Oudwoude. Traditiegetrouw vragen de makers van de feestwagens- en fietsen aandacht voor actuele thema’s. Zo waren er wagens die refereerden aan de crisis, trokken twee dames op een tandem de aandacht voor ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum en in het kader van klein ingrijpend leed was er een wagen die inspeelde op de verandering van bierbrouwerij Heineken van de bruine naar de groene flesjes. Ook de opheffing van Blaast de Bazuin werd afgebeeld in verschillende wagens.

 

 

Filmpje - optocht oudwoude 2 

Filmpje - optocht oudwoude 

Filmpje - optocht 3