Politici op bezoek bij De 4 Elementen

0
110

STROOBOS – Politici van de PvdA in Achtkarspelen brachten vrijdagochtend gezamenlijk met hun provinciale collega’s een bedrijfsbezoek aan De 4 elementen in Stroobos. Op deze camping is niet alleen plaats voor de kampeerder en de passant die via de haven in Stroobos aanmeert, maar ook voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking of psychosociale beperking. Voor hen is de camping een woon-, werk-, en leervoorziening. Jannie Reitsema van De 4 Elementen vertelde de politici over de manier waarop zij als kleinschalige zorgonderneming werken. Op dit moment wonen er vijf jongeren zelfstandig, zowel in woonboten als in woningen. In de loop van 2013 is het de bedoeling dat er een multifuncioneel centrum gerealiseerd wordt op het terrein waar werkervaringsplaatsen komen voor de bewoners. Dit gebouw is zowel voor de campinggast als de inwoners van Stroobos een nieuwe plaats waar zij terecht kunnen in een winkeltje, een wasserette en een restaurantje. Één van de bewoners vertelde meer over zijn werkzaamheden op zowel de camping als in het dorp. In het dorp worden er kleine klussen uitgevoerd door de bewoners van De 4 Elementen. Vervolgens werd er een rondleiding verzorgd over het terrein.